Otaliga kommuner erbjuder numera frisbeegolfbanor till sina invånare. Det är en billig investering som inte kräver extra investeringar i byggnader eller renoveringar, utan egentligen bara handlar om att nyttja exempelvis en park även till discgolf. Allt som behövs är en tillräckligt stor yta och ett inköp av en mängd av de typiska målkorgarna för att få till frisbeegolfbanor. Ofta rör det sig om någonting mellan 9 och 27 korgar på en bana – att 18 stycken utgör en bana är vanligt. Liksom för golf är fördelen med frisbeegolfbanor att spelarna vistas utomhus och rör sig över en större areal för att fullfölja spelet. Frisk luft och motion blir effekterna av att spela discgolf på en av de frisbeegolfbanor som nu spritts runt om i hela Sverige.

När frisbeegolfbanor blir del av det offentliga rummet

Nu tänker du kanske att det är dags att börja ta frisbeens potential på allvar, men det är nog fel inställning. Frisbee verkar leva en självvald, halvt undanskymd existens och vill inte bli en sport där höga ambitioner och målsträvan är värden att sträva efter. Frisbeegolfbanor är roligt för alla åldrarFrisbeesporters mantra lyder att det ska vara fair play och att spelarna ska ha roligt medan de respekterar varandra på alla tänkbara sätt. På frisbeegolfbanor handlar det inte om att snabbast bli bäst, utan om att i gemytlig samvaro med andra, eller ensam, träna upp sin precision med frisbeediscen. Visst tävlas det i frisbeesporter, men tävlingarna optimeras inte så extremt som i många andra sporter.

För frisbeegolfbanor gäller att deltagarna ska ha tillgång till en sport i offentliga miljöer som i princip är kostnadsfri och alltså öppen för alla som vill vara med. Oavsett ålder uppmuntras människor att ta del i den här sporten som är lätt att hantera men svår att mästra, och alltså fungerar bra för både nybörjare och mer avancerade spelare. Som nybörjare klarar du snabbt av att kasta iväg frisbeen med någorlunda riktning och när erfarenheten växer kan du börja känna av vindstyrka och handrörelser för att får till precis de kast du strävar efter.