Det sympatiska med discgolf är att det är en sport som kan bedrivas i offentliga miljöer med enda kriteriet att det är tillräckligt med utrymme. Parker är de idealiska orterna och där går det snabbt och lätt att ställa upp de nödvändiga korgarna som behövs för att spela discgolf. I grund och botten behövs det egentligen bara en enda frisbee för att spela, men det är vanligt bland spelare att ha flera stycken till förfogande p.g.a. deras olika flygegenskaper. Så kan en ”putter” användas när det gäller en kortare sträcka där precision är viktigt. Då den är gjord av ett mjukare material är risken mindre att det studsar ut ur korgen. För långa sträckor används en ”driver” som är tunnare och spetsigare och för sträckor av mellanlängd används just en ”midrange”.

Det sägs att discgolf har spelats sedan i början av 1900-talet och att spelet innan frisbeens uppfinnande spelades med runda, platta föremål som till exempel lock till burkar. Discgolf en folkkär sysselsättningPå 1960-talet började en man vid namn George Sapplefield att spela discgolf med barn som ett alternativ till vanlig golf. De mål han ställde upp då var träd och stolpar, men från och med 1975 hade han utvecklat en modell för hur korgarna till discgolf skulle se ut och introducerade den välbekanta korgen med kedjor och korg i metall.

Discgolf en sport som vinner terräng

Det har blivit riktigt populärt med discgolf. Säkert har det att göra med att det är en sport som ofta kan spelas kostnadsfritt och är okomplicerad vad gäller utrustning. Det är en korsning mellan frisbee och golf, som har anammat frisbeens etik om fair play och att det viktigaste är att ha roligt under spelets gång. Det finns ingen hierarki inom discgolf, utan den som vill spelar på den nivå den vill och detta är accepterat av alla medspelare. Liksom för golfen handlar det även här om att vara ute i friska luften.